Gastronomisk Værksted 23. nov. GRØN ER DET NYE SORT

Gastronomisk værksted - Optakt til Madmødet 2022!
Grøn er det nye sort!
Få inspiration til nye grønne retter af lokale råvarer. Vi mødes hos N.V. Tasting til en formiddag med masser af inspiration til, hvordan du fremover kan få nye og flere grønne retter lavet på lokale råvarer på menuen.
Inspirationen kommer bl.a. fra:
Kasper Skovgaard, køkkenchef hos N.V. Tasting. Han vil give os et indblik i, hvordan han bruger lokale råvarer, og præsentere os for et par af retterne fra køkkenet.
Karl Henning Mikkelsen, Højbo, biodynamisk landmand og grøntproducent, vil dele sin viden om sæsonens grønt, og hvordan man producerer verdens bedste lokale grøntsager.
Lone Bruhn Madsen, Engesvang, økologisk landmand med speciale i mikrogrønt, vil vise hvordan du kan få levende grønt ind i køkkenet.

Målgruppen er madprofessionelle. Max 12 deltagere. Deltagelse er gratis.
TILMELDING: til Claus Quiding på mail: cq@madmodet.dk senest den 15. november.

PROGRAM Tirsdag den 23. NOVEMBER KL. 10.00 - 14.00.
Sted: N.V. Tasting. Nr. Vosborg. Vembvej 35. 7570 Vemb.
Kl. 10.00. Velkommen kaffe og et rundstykke og info om Madmødet 2022
Kl. 10.15. Mikkel og Kasper fra N.V. Tasting præsenterer stedet og køkkenet
Kl. 10.30. Lone Bruhn Madsen fra Engesvang gør os klogere på levende grønt
Kl. 11.15. Karl Henning Mikkelsen, sådan producerer vi verdens bedste lokale grøntsager
Kl. 12.00. Kasper Skovgaard, køkkenchef N.V. Tasting sådan bruger vi lokale råvarer
Kl. 13.00 - 14.00: Uforpligtende snak med plads til spørgsmål og smagsprøver.

Arrangører: Europæisk Gastronomi Region, Business Region MidtVest, Region Midtjylland, Kulinarisk Vestjylland, Madmødet, KONSUMFISK.

Gastronomisk værksted 9. nov 2021

Gastronomisk værksted - Et GRATIS tilbud til dig!

Kom med i køkkenet og bliv klogere på fisk, skaldyr og lokale råvarer. Kom og vær med en dag i køkkenet, og få ny viden med dig hjem om lokale råvarer, lokalt fangede fisk og skaldyr.

 

Inspirationen kommer fra:
Rasmus Kardyb, kok og indehaver af Limfjordens Hus i Glyngøre vil inspirere os, og tage et par af retterne fra hans køkken med på dagen.
En Erhvervs fisker, som vil dele sin viden om sæsonens fisk, priser og gode råd til at få mere fisk på din menu.

Formålet er, at sætte fokus på områdets lækre råvarer samt at skabe netværk og inspiration på tværs af køkkener. Samtidig vil vi introducere dig for mulighederne for at blive en del af Madmødet 2022, og hvordan du kan udnytte de lokale råvarer under Madmødet. Kulinarisk Vestjylland og Konsumfisk sørger for råvarerne.

Målgruppen er madprofessionelle. Max 18 deltagere. Deltagelse er gratis.

TILMELDING: til Claus Quiding på mail cq@madmodet.dk senest den 20. oktober.

PROGRAM Tirsdag den 9. NOVEMBER KL. 10.00 - 15.00.
Sted: Fødevareparken Skjern Enge, Feldsingvej 3, 6900 Skjern
Kl. 10.00 Velkommen med morgenkaffe og et rundstykke.
Kl. 10.15 Præsentation af lokale råvarer, fisk og skaldyr snak med producenten / fiskeren
Kl. 10.45 Rasmus Kardyb tager os med i køkkenet og sætter os i gang med arbejdet
Kl. 11.30 Alle arbejder med de lokale råvarer og gør 1-2 retter klar til servering kl. 14.30
Kl. 14.30 Vi samler op, spiser retterne og siger tak for i dag.

Arrangører: Business Region MidtVest, Kulinarisk Vestjylland, Madmødet, Region Midtjylland, Konsumfisk, Europæisk Gastronomi Region. 

 

Ta' med til Gastronomisk Værksted og bliv klogere på lokale råvarer

Er du kok eller arbejder i storkøkken så kom gratis med på Gastronomisk værksted. Her skal vi i køkkenet og arbejde med lokale råvarer fra Midt- og Vestjylland. Datoen er 11. maj 2021 kl. 9.00-15.00. 

Kulinarisk Vestjylland og Konsumfisk sørger for råvarerne, mens Bent Gråkjær guider os igennem dagen. Formålet er at sætte fokus på områdets lækre råvarer samt at skabe netværk og inspiration på tværs af køkkener med fokus på at vælge en række signatur råvarer og produkter til Madmødet 2021.

Målgruppen er madprofessionelle og deltagelsen er gratis. 

Sted: Fødevareparken Skjern Enge, Feldsingvej 3, 6900 Skjern

TILMELDING: Skriv til Claus Quiding på mail: cq@madmodet.dk senest den 7. maj 2021.
Vi følger selvfølgelig alle retningslinjer ift. Covid 19 og forbeholder os retten til at justere programmet hvis nødvendigt.

ARRANGØRER & SPONSORER

Madmødet + Business Region MidtVest + Kulinarisk Vestjylland + Region Midtjylland + KonsumFisk + Europæisk Gastronomi Region.

 

PROGRAM

Kl. 10.00. Velkommen med morgenkaffe og et rundstykke

Kl. 10.15. Producenterne præsenterer deres signatur produkter

Kl. 10.45. Vi går i køkkenet

Kl. 14.40. Vi samler op

Kl. 15.00. Tak for i dag

 

Bedste Blodpølse-Slagter i Midt-Vest skal kåres

Blodpølse-lauget rykker ind på Nørre Vosborg, der er en af aktørerne i Madmødet. 

Siden 1984 har det været tradition, at Blodpølse Lauget i Midt-Vest, kårer den slagter der er bedst til at producere blodpølse.

Noget så specielt som et blodpølse-laug, det har der eksisteret i Vestjylland i snart tre årtier. Og hvert år mødes de blodpølse-elskende medlemmer for at kåre årets bedste blodpølse i hele midt-vest. Her driver 72 slagtere virksomhed, men kun 15 laver blodpølser.

I år skal hovedsmagningen afholdes i riddersalen på Nørre Vosborg fredag d. 4. december. Som publikum er det ikke muligt at deltage i hovedsmagningen. Det er til gengæld muligt at følge optakten live på Nørre Vosborgs Facebook side. Dagen efter, d. 5. december, stiller vinderen op på Nørre Vosborg og uddeler smagsprøver fra kl. 11.00-12.00. ”Blodpølsen går helt tilbage til Harald Blåtands to sønner. Når de kom hjem fra togter til England og kunne dufte timianen og blodpølsen, så vidste de, at nu var det jul”, fortæller laugets oldermand Povl Kaas og fortsætter: ”Vi synes jo, at det er en dejlig spise, der har været en stor del af vores kulturarv, men som nu er ved at blive glemt, og det er synd, at den skal gå i glemmebogen”.

FAKTABOKS Sted: Nørre Vosborg, Vembvej 35, 7570 Vemb Dato: D. 4. december kl. 18.47 i riddersalen – følg med online på Nørre Vosborgs Facebook side.

Madmødet 2021 er i fuld gang

Til de af vores mad-interesserede læsere, der har svært ved at vente til maj måned næste år, kommer her et lille indblik i forberedelserne og en kort opsummering af, hvad vi på nuværende tidspunkt ved om Madmødet 2021.

Hvorfor Madmødet?

Madmødet bliver den første og største fælles fejring af Midt- og Vestjyllands fantastiske fødevarer i dagene 27. – 30. maj. Madmødet kommer til at foregå i hele Midt- og Vestjylland - hos landmænd, fiskere, i byerne, i kulturinstitutioner, i naturen og andre særlige steder.

Madmødet er samtidig en række møder i løbet af året, hvor producenter, virksomheder og forbrugere mødes og udvikler nye produkter og idéer.

Deltagerne er os alle i Midt- og Vestjylland - os der høster, fisker, tilbereder, bestemme,r og os der spiser! Udover det får vi naturligvis også udefrakommende gæster, som er interesserede i lokalt producerede fødevarer.

Vi får blandt andet besøg af Fødevareminister Mogens Jensen, som har meldt sin ankomst til Madmødet 2021.

Events som flytter med til 2021

Allerede nu ved vi, at følgende arrangementer også er på plakaten i 2021:

Madcaminoen

Henover Madmødet 2021 inviterer Vesterhavscaminoen alle eventyrsultne vandrere til at indvie en ny vandrerute fra Nationalpark Thy, gennem Lemvig kommune og til Thorsminde i Thyborøn.

De vandrende vil undervejs gøre stop ved gårde, kirker og kulturinstitutioner, fx Bovbjerg Fyr og særlige madsteder, der forbinder det vestjyske gennem mad og giver både brændstof til turen og inspirerende madoplevelser.

Spis ved bondens bord

En række gårde åbner stalddørene for alle jer, der er nysgerrige. Gårdens familie er vært og inviterer på rundvisning efterfulgt af middagsmad baseret på gårdens egne råvarer. Arrangementerne bliver til i samarbejde med landboforeningerne i Midt- og Vestjylland.

Det’ bare mad

Kom til hovedbyerne og mød lokale producenter. De medbringer egne produkter og byder på smagsprøver, som bliver tilberedt over bål af en kreativ kok. Spørg ind til råvaren, og hvordan den er dyrket og tilberedt.

Til bords...

Sammen med lokale producenter, restauranter, kokke, og kulturinstitutioner byder vi på fællesspisning i anderledes rammer. Det kan være på en kajkant, et kunstmuseum, en klint, en borg, i en bunker, i et fyr, i en lydinstallation, i et kloster eller et andet særligt sted i Midt- og Vestjylland.

Måltiderne er tilberedt med de råvarer, der er i området og de historie- og egnsfortællinger, der hører til de forskellige lokationer

Walk, Talk & Eat med en politiker

Tag med på en naturskøn 3,5 km gåtur med lokale politikere, hvor debatten trækkes ud i den vestjyske natur. Fra Jens Søndergaards Museum i Ferring til Trans Sogn Kirke med stop ved Bovbjerg Fyr, hvor der holdes en smagsprøvepause med fortællinger om Vesterhavsosten og andre vestjyske specialiteter. Laves i samarbejde med Vesterhavscaminoen.

Fremtidens Fødevarer – hvad skal vi leve af?

På Madmødet kommer vi til at diskutere fremtidens fødevarer under temaet ”Hvad skal vi leve af?”. Her skal vi kigge på, hvad mennesker fremover putter i munden, og samtidig hvad producenterne skal satse på, og hvad de skal leve af. Vi inviterer til debat med professionelle fagfolk, producenter og de helt unge landmænd og fiskere.

Robotter til lands og i luften

Tag med til Stauning Lufthavn og oplev, hvordan droner og selvkørende traktorer kan blive fast inventar i fremtidens landbrug. Som tilmeldt gæst får du også mulighed for at prøveflyve en drone.

Hotspot hos Naturkraft - Mad, natur, og læring

Naturkraft i Ringkøbing-Skjern giver en smagsprøve på, hvad stedet kan med mad. Gennem deres fokus på natur og læring udvikler de spændende nye madkoncepter til café og restaurant, som de gerne tester af på Madmødets nysgerrige gæster.

 

Madmøder 

I løbet af de næste 9 måneder vil der poppe forskellige aktiviteter op, som har rod i Madmødet. Vi bringer mere information, når nye events kommer til.

Følgende oplevelser er allerede planlagt:

Gastronomisk Værksted.

Bliv klog på fisk.... Dato: 16. november 2020. Gratis tilmelding send mail til: johanne.birn@br-mv.dk

FOODEXPO

Den 21.-23. marts 2021.

Søg penge til dit Madmøde event

Få op til 20.000 kr. til dit projekt!

Har I et spændende event på tegnebrættet, som fx kunne passe in i Madmødet 2021, men mangler midlerne til at søsætte det? Så kan I overveje at søge Europæisk Gastronomiregions Mikropulje, der to gange årligt uddeler midler til en række nytænkende oplevelser, events eller koncepter. Mikropuljen støtter nyskabende oplevelser, samarbejder og koncepter for udvikling af lokalsamfund i Region Midtjylland inden for gastronomi og kultur. Mikropuljen har til formål at bidrage til realisering af vækstlagets ideer.

Der er nu åben for ansøgninger for efteråret 2020. Deadline for ansøgning er den 29. oktober 2020.

Læs mere om puljen og find ansøgningsskema via dette link: https://www.danishfoodregion.dk/mikropulje/

Læs mere her

Ta' med på gratis inspirationsture Grønt & Gastro Tours

Har du restaurant eller storkøkken? Så er du inviteret med på tre fede sommer-råvare-ture. Det handler om grønt, smag og økologi. Den første tur er 22. juni, hvor Neel og Marc fra Seerupggaard glæder sig til besøg – men vælg frit. Programmerne er ens – men location skifter.

GRØNT & GASTRO TOURS

  1. juni: Seerupgaard, Dragør
  2. august: Østerkrog Gartneri, Bjerringbro
  3. august Kiselgården, Ugerløse

 

PROGRAMMET

  • Markens hemmeligheder

Sæsoner, sorter og smag. Vi går i marken med gode gartnere.

  • Landmænd – grossister – køkkener

Hvordan skaber vi en værdikæde, der sikrer at de lokale økologiske varer når ud til jer?

  • Outdoor frokost
  • Smag & stories - bring jeres råvarefortælling til næste niveau

Hvordan beskriver man smagen af et sted og hvad gør det for måltidsoplevelsen?

  • Biodiversitet

Hvorfor er biodiversitet kongen af økologifortællingen?

  • Grønne goodiebags

Vælg den eller de ture, der passer jer/kolleger bedst og tilmeld jer hos Nanna Holst fra Landbrug & Fødevarer på nhpe@lf.dk.

Arrangementerne er gratis og støttet af Fonden for Økologisk Landbrug. Der vil dog være et no-show fee på 500 kr. pr. deltager ved udeblivelse.

https://goderaavarer.dk/nyheder/2020/skal-genaabningen-fejres-med-en-tur-i-det-groenne

 

 

 

Læs mere om turene her

Susanne Nors fra Madmødet var i studiet og fortælle om fødevaresatsningen i MidtVest

Du kan se hele indslaget ved at klikke i linket herunder. 

 

Se hele indslaget her.
Foto Gværksted Fisk

Madmødets første møder

GASTRONOMISK VÆRKSTED (GRATIS) (UDSAT pga Covid19)

Madmødet inviterer alle der arbejder professionelt med restaurant- og kantinedrift til en temadag om fisk. 

Vi inviterer alle kokke, køkkenchefer, kantineledere - og andre, der arbejder professionelt med mad til Gastronomisk Værksted på havnen i Thyborøn.
Målet med dagen er, at give dig et seriøst indblik i, hvordan du kan få mere fisk i dit professionelle køkken samtidig med, at økonomien følger med. Det gør vi bl.a. ved at sætte fokus på, hvordan du kan øge udnyttelsesgraden og fisk i sæson. Gå også klogere hjem med viden om, hvordan fisken er fanget, og hvordan vi arbejder med råvaren.
TILMELDING: Skriv til Johanne Birn på mail johanne@johannebirn.dk senest den 23. marts.

PROGRAM
Kl. 09.30. Vi mødespå THYBORØN FISKEAUKTIONS CENTER,Havnegade 15, 7680 Thyborøn.
Her kigger vi på dagens landinger til auktionen. Vi har selvfølgelig også en kop varm kaffe klar.
Kl. 10.00. Vi går ombord på et fiskefartøj, der ligger til kaj ved auktionen.
Kl. 10.30. Vi kører til Fiskeri Skolen i Thyborøn. Her vil Peter SchyumJensen fortælle om muligheder og udfordringer med fisk.
Kl. 11.30. Tid til fællessnak og erfaringsudveksling fra Jeres køkkener.
Kl. 12.00. Vi slutter af med frokost. Her skal vi selvfølgelig smage på lidt forskelligt fisk.
Vinden kan være friskog auktionslokalerne kolde, så find den gode sweater frem.

Med venlig hilsen

Madmødet, Business Region MidtVest, Europæisk Gastronomi Region, Region Midtjylland og Konsumfisk

 


FOOD FESTIVAL AARHUS

Madmødet 2020 handler jo blandt andet om at skabe synlighed og dialog mellem Midt- og Vestjyllands fødevareproducenter og dem der laver og spiser maden. Som den første trædesten deltog Business Region MidtVest sammen med 12 midt- og vestjyske fødevareproducenter under fælles fane ved nordens største madbegivenhed, Food Festival.

I det fælles område ”Midt- og Vestjyske Fødevarer” kunne Food Festivals gæster få en gedigen smagsprøve på, hvad de midt- og vestjyske fødevareproducenter kan. Der blev smagt, snakket og solgt dejlige råvarer og madsnedkeren Jesper Krabbe tilberedte producenternes råvarer og produkter over bål for at inspirere både festivalgæster og producenter til at benytte nye anvendelsesmuligheder.

Opfinder og konceptejer af Papa’s Veggie Postej, Peter Bottos, var med på festivalen for at få smagstestet det nye vegetariske produkt. Med samtaler og feedback fra over 60 gæster i løbet af tre timer, fik Peter Bottos præcist det ud af festivalen, han havde håbet på:

“Det var et helt perfekt sted at afholde en smagstest. Gæsterne var meget begejstret for produktet, hvilket jo er fantastisk for os – set i lyset af, at vi arbejder på at skabe et nyt vegetarprodukt til markedet.”

Med over 200 nye nyhedsbrevsmodtagere – nye potentielle kunder – og mere end 30 nye købende kunder som afledt effekt af deltagelsen på Food Festival, var Landmand Erling Bonde, fra Økogårdene Skjern-Enge også tilfreds:

“Det var et rigtig godt set-up, hyggeligt, afslappet, velorganiset og lutter søde smil og stor hjælpsomhed fra dem, der stod for arrangementet. Det fungerede perfekt det hele og var en fin oplevelse.”