Ta' med på gratis inspirationsture Grønt & Gastro Tours

Har du restaurant eller storkøkken? Så er du inviteret med på tre fede sommer-råvare-ture. Det handler om grønt, smag og økologi. Den første tur er 22. juni, hvor Neel og Marc fra Seerupggaard glæder sig til besøg – men vælg frit. Programmerne er ens – men location skifter.

GRØNT & GASTRO TOURS

  1. juni: Seerupgaard, Dragør
  2. august: Østerkrog Gartneri, Bjerringbro
  3. august Kiselgården, Ugerløse

 

PROGRAMMET

  • Markens hemmeligheder

Sæsoner, sorter og smag. Vi går i marken med gode gartnere.

  • Landmænd – grossister – køkkener

Hvordan skaber vi en værdikæde, der sikrer at de lokale økologiske varer når ud til jer?

  • Outdoor frokost
  • Smag & stories - bring jeres råvarefortælling til næste niveau

Hvordan beskriver man smagen af et sted og hvad gør det for måltidsoplevelsen?

  • Biodiversitet

Hvorfor er biodiversitet kongen af økologifortællingen?

  • Grønne goodiebags

Vælg den eller de ture, der passer jer/kolleger bedst og tilmeld jer hos Nanna Holst fra Landbrug & Fødevarer på nhpe@lf.dk.

Arrangementerne er gratis og støttet af Fonden for Økologisk Landbrug. Der vil dog være et no-show fee på 500 kr. pr. deltager ved udeblivelse.

https://goderaavarer.dk/nyheder/2020/skal-genaabningen-fejres-med-en-tur-i-det-groenne

 

 

 

Læs mere om turene her

Susanne Nors fra Madmødet var i studiet og fortælle om fødevaresatsningen i MidtVest

Du kan se hele indslaget ved at klikke i linket herunder. 

 

Se hele indslaget her.
Foto Gværksted Fisk

Madmødets første møder

GASTRONOMISK VÆRKSTED (GRATIS) (UDSAT pga Covid19)

Madmødet inviterer alle der arbejder professionelt med restaurant- og kantinedrift til en temadag om fisk. 

Vi inviterer alle kokke, køkkenchefer, kantineledere - og andre, der arbejder professionelt med mad til Gastronomisk Værksted på havnen i Thyborøn.
Målet med dagen er, at give dig et seriøst indblik i, hvordan du kan få mere fisk i dit professionelle køkken samtidig med, at økonomien følger med. Det gør vi bl.a. ved at sætte fokus på, hvordan du kan øge udnyttelsesgraden og fisk i sæson. Gå også klogere hjem med viden om, hvordan fisken er fanget, og hvordan vi arbejder med råvaren.
TILMELDING: Skriv til Johanne Birn på mail johanne@johannebirn.dk senest den 23. marts.

PROGRAM
Kl. 09.30. Vi mødespå THYBORØN FISKEAUKTIONS CENTER,Havnegade 15, 7680 Thyborøn.
Her kigger vi på dagens landinger til auktionen. Vi har selvfølgelig også en kop varm kaffe klar.
Kl. 10.00. Vi går ombord på et fiskefartøj, der ligger til kaj ved auktionen.
Kl. 10.30. Vi kører til Fiskeri Skolen i Thyborøn. Her vil Peter SchyumJensen fortælle om muligheder og udfordringer med fisk.
Kl. 11.30. Tid til fællessnak og erfaringsudveksling fra Jeres køkkener.
Kl. 12.00. Vi slutter af med frokost. Her skal vi selvfølgelig smage på lidt forskelligt fisk.
Vinden kan være friskog auktionslokalerne kolde, så find den gode sweater frem.

Med venlig hilsen

Madmødet, Business Region MidtVest, Europæisk Gastronomi Region, Region Midtjylland og Konsumfisk

 


FOOD FESTIVAL AARHUS

Madmødet 2020 handler jo blandt andet om at skabe synlighed og dialog mellem Midt- og Vestjyllands fødevareproducenter og dem der laver og spiser maden. Som den første trædesten deltog Business Region MidtVest sammen med 12 midt- og vestjyske fødevareproducenter under fælles fane ved nordens største madbegivenhed, Food Festival.

I det fælles område ”Midt- og Vestjyske Fødevarer” kunne Food Festivals gæster få en gedigen smagsprøve på, hvad de midt- og vestjyske fødevareproducenter kan. Der blev smagt, snakket og solgt dejlige råvarer og madsnedkeren Jesper Krabbe tilberedte producenternes råvarer og produkter over bål for at inspirere både festivalgæster og producenter til at benytte nye anvendelsesmuligheder.

Opfinder og konceptejer af Papa’s Veggie Postej, Peter Bottos, var med på festivalen for at få smagstestet det nye vegetariske produkt. Med samtaler og feedback fra over 60 gæster i løbet af tre timer, fik Peter Bottos præcist det ud af festivalen, han havde håbet på:

“Det var et helt perfekt sted at afholde en smagstest. Gæsterne var meget begejstret for produktet, hvilket jo er fantastisk for os – set i lyset af, at vi arbejder på at skabe et nyt vegetarprodukt til markedet.”

Med over 200 nye nyhedsbrevsmodtagere – nye potentielle kunder – og mere end 30 nye købende kunder som afledt effekt af deltagelsen på Food Festival, var Landmand Erling Bonde, fra Økogårdene Skjern-Enge også tilfreds:

“Det var et rigtig godt set-up, hyggeligt, afslappet, velorganiset og lutter søde smil og stor hjælpsomhed fra dem, der stod for arrangementet. Det fungerede perfekt det hele og var en fin oplevelse.”