Vi kender det alle. Vi gør os umage, når vi laver mad til vores gæster. Det gode måltid kræver nemlig, at vi gør os umage. Omkring spisebordet snakker vi sammen og nyder hinandens selskab – her opstår de gode ideer, nye venskaber, stærke historier deles og fællesskaber styrkes. Måltidet handler om meget mere end mad i maven. Det handler om det gode møde, og det er netop fundamentet for Madmødet i maj 2021.

Derfor inviterer vi dem der spiser, dem der høster, dem der tilbereder, og dem der bestemmer. Folket, producenten, kokken og politikeren - til at mødes om maden i Midt- og Vestjylland.

Hvad kan Madmødet?

Vi kommer alle til at mødes på tværs, og det mest naturlige sted at mødes er hjemme hos den enkelte på gården, ved skibet, i produktionen, på restauranten, på marken, i bryggeriet, på destilleriet, i urtehaven, på mejeriet og på torvet i hovedbyerne.

Madmødet skal skabe en fælles bevidsthed og stolthed over det hav af fødevarer, som vi kan byde på her i Midt- og Vestjylland. Madmødet er ikke blot en smags-prøve på det, vi kan. Her på egnen vil vi have tusindvis af møder om mad i årerne frem.

Vi vil åbne vores køkkener, vores spisekamre, vores natur, vores landbrug og vores virksomheder, så mange flere kan få smagen af Midt- og Vestjylland. Ikke bare en gang, men hele året rundt.

Det kan vi

I vores område gør vi os hver dag umage med at frembringe råvarer og fødevarer i verdensklasse i samspil med havgus, magre jorde og vinde, der forsøger at blæse os omkuld. Og netop derfor er vores råvarer og fødevarer værd at rejse efter.

En fortsat udvikling af et helt fødevareerhverv kræver langt mere end én begivenhed. Det er hårdt arbejde over mange år. Det ved vi. Det handler om dialog, viden, erfaring, mod og så handler det om at sætte de rigtige mennesker sammen, og det gør vi ved Madmødet.

Målet er klart. Vi vil gøre vores område rigere ved at producere flere fødevarer, nye fødevarer og tilbyde endnu flere at blive en del af de helt særlige fødevareoplevelser, vi har her.

Bag om Madmødet

Madmødet projektledes af Business Region MidtVest, som er et samarbejde mellem syv midt- og vestjyske kommuner: Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer. Målet for samarbejdet er at styrke væksten, skabe nye jobs og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området. Udviklingen af fødevareerhvervet i Midt- og Vestjylland er et af vores største indsatsområder.

Madmødet er også signatureventet for Europæisk Gastronomiregion i 2020.