Lokale fødevarer skal frem i lyset under Madmødet 2022

Madmødet 2022 hylder de mange lokale fødevarer, som produceres i Midt- og Vestjylland. Det sker i dagene 16.-22. maj, hvor spotlightet tændes på lokale fødevareproducenter- og virksomheder. Madmødet 2022 er for dem der spiser, forbrugerne, dem der høster og fisker, producenterne, dem der tilbereder, kokke og madprofessionelle og sidst men ikke mindst, dem der bestemmer, politikerne.

”Fødevareerhvervet er en enorm vigtig og stor sektor her i de midt- og vestjyske kommuner. Der er en stor overvægt af landbrugsproduktion, som leverer til de store danske andelsselskaber, og så har en markant andel af Danmarks erhvervsfiskeri også hjemsted her i området. Foruden de helt store, så er der en underskov af små nicheproducenter, som laver topkvalitets produkter. Både de helt store og nicheproducenterne har fortjent at blive fejret, så det vil vi gøre med Madmødet,” fortæller Susanne Nors, leder af Business Region MidtVest, som står bag Madmødet.....

Læs hele pressemeddelelsen her

Til Madmødet skal alle spise lokale fødevarer

I uge 20 afholdes den tværkommunale foodfestival Madmødet, og et af formålene er at tænde spotlightet på de mange lokale fødevarer som produceres i Midt- og Vestjylland. Derfor er der i år søsat et nyt koncept, som skal få alle kantiner, storkøkkener, efterskole- og højskolekøkkener samt restauranter til at sætte lokale råvarer på menuen.

”I løbet af uge 20 bliver mange tusinde mennesker bespist i kantiner og på restauranter her i Midt- og Vestjylland, så derfor fik vi ideen til at få så mange som muligt til at sætte fokus på lokale fødevarer, og dermed gøre opmærksom på de mange kvalitetsfødevarer, som dyrkes og fiskes her i området. Derfor har vi inviteret kantiner, storkøkkener og restauranter til at deltage i Madmødet 2022 på denne måde,” fortæller Susanne Nors, Chef for Business Region MidtVest, som er arrangør af Madmødet 2022.

En af de kokke, som allerede har tilmeldt sig Madmødet 2022 er Rasmus Kardyb fra Limfjordens Hus i Glyngøre. Han har sammensat en menu med fokus på fisk og skaldyr, som hentes op af Limfjorden, der ligger lige ude foran vinduet og grøntsager fra Mors, oste fra Thise og æblemost fra Lyby. Limfjordens Hus har altid et afsæt i lokale råvarer, og turister vil derfor hele sommeren også kunne smage på Limfjorden.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Dato for Madmødet 2022 er fundet

Det bliver i dagene 16.-22. maj 2022, at den anden udgave af områdets store fødevarefestival Madmødet finder sted. Dermed er Madmødet blevet udvidet fra fire til syv dage i forhold til den første udgave i 2021, og det er blandt andet for at lokke endnu flere EU-politikere og Folketingspolitikere til Midt- og Vestjylland, så de kan opleve, hvordan der produceres fødevarer og erhvervsudvikles her i området......

Læs pressemeddelelsen her

Madmødet 2021 har synliggjort Midt- og Vestjyske fødevarer

Madmødet, Midt- og Vestjyllands store fejring af områdets lokale fødevarer, er vel overstået. Med mere end 80 arrangementer fordelt rundt i de syv kommuner, der udgør Business Region MidtVest, blev der i dagene 27.-30. maj 2021 rig mulighed for at smage og diskutere, hvad der produceres, hvordan og hvorfor?

Læs pressemeddelelsen her

Westjysk Smag kan ikke udelukke, at du får mere likør

Likøren er helt unik hos Westjysk Smag, der i forbindelse med Madmødet 2021 inviterer på rundvisning, smagsprøver og snasket burger.

Læs pressemeddelelsen

Bæredygtig Herning udnytter Madmødet til at snakke om fødevarer

Bæredygtig Herning holder i forbindelse med Madmødet 2021 konference om bæredygtige fødevarer. Rema 1000 fortæller om madspild, Green Select serverer østershatteburgere, og så skal en række lokale aktører inspirerer hinanden med gode fortællinger om bæredygtighed.

Læs pressemeddelelsen

Madmødet sender politikere på rundtur i Fødevareland

Søren Gade (V), Rene Christensen(DF) og Mogens Jensen (A) er blandt deltagerne, når Madmødet skydes i gang med ’En rundtur i Fødevareland’, hvor politikere, erhvervsfolk og organisations-formænd skal smage på en række vestjyske succeshistorier.

Læs pressemeddelelsen

Michelin-kok forener whisky og fisk – og du kan smage med

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Stauning Whisky og Konsumfisk er i forbindelse med Madmødet gået sammen om at tilbyde en spændende og anderledes kombination af to produkter.

Læs pressemeddelelsen

Ø’et i Madmødet står for ø, øl og østers

Fur Bryghus inviterer i forbindelse med Madmødet 2021 på arrangementet ”Ø, Øl og Østers”. Arrangementet rammer lige ned i Madmødets fokus på lokale lækkerhedsprodukter.

Læs pressemeddelelsen

Madmødet tænder spotlightet på midt- og vestjyske fødevarer

Den store tværkommunale fødevarefestival Madmødet bliver afholdt for første gang i dagene 27.-30. maj 2021. Der vil blive sat spotlight på alle de fantastiske lokale fødevarer som produceres og bearbejdes i de 7 kommuner, der udgør Business Region MidtVest.

Læs pressemeddelelsen

Spis et måltid hos bonden – og bliv klogere på landbruget

En række gårde i fire vestjyske kommuner inviterer i forbindelse med Madmødet 2021 til ”Spis ved bondens bord”, hvor måltidet danner ramme om en snak om landbrug og fødevarer.

Læs pressemeddelelsen

Lokale kokke legede med lokale fødevarer

Business Region MidtVest og Fødevareparken Skjern Enge samlede kokke fra hele Region Midtjylland til Gastronomisk Værksted med det mål, at få flere lokale råvarer ind i restauranternes køkkener.

Læs pressemeddelelsen

Danmarks største mad-festival afholdes i Midt- og Vestjylland til maj

Den store tværkommunale fødevarefestival Madmødet bliver afholdt for første gang i dagene 27.-30. maj 2021. Der vil blive sat spotlight på alle de fantastiske lokale fødevarer som produceres og bearbejdes i de 7 kommuner, der udgør Business Region MidtVest. 

Læs pressemeddelelsen

Dato for Madmødet 2021 er fundet

Det store fødevareprojekt Madmødet bliver afholdt for første gang i dagene 27.-30. maj 2021, det er netop blevet besluttet af arrangøren bag, Business Region MidtVest. Fødevareminister Mogens Jensen har sat kryds i sin kalender.   

Madmødet er Midt- og Vestjyllands store fødevarefejring, og efter planen skulle første udgave af Madmødet have været afholdt 14.-16. maj i år, men grundet Corona situationen blev Madmødets debut flyttet til 2021 nærmere bestemt 27. – 30. maj.

”Vi gider ikke dvæle mere ved udsættelsen, den nuværende situation er vi ikke i stand til at ændre. Derimod er vi klar til at arbejde frem mod Madmødet 2021, og det ekstra år giver os masser af muligheder for at præsentere et endnu stærkere Madmøde med flere deltagere. Samtidig kan vi få skabt endnu flere madmøder i løbet af året, hvor vi sætter fødevareproducenter, kokke og virksomheder sammen om at udvikle deres forretning, og på den måde gøre Midt- og Vestjylland rigere,” fortæller Susanne Nors, leder af Business Region MidtVest.

Pressemeddelelse Dato Klar For Madmodet 2021

Madmødet 2020 bliver til Madmødet 2021

Pressemeddelelse, 2. april 2020

Business Region MidtVest har besluttet at flytte debuten for områdets store fødevarefejring Madmødet til maj 2021. Alt var ellers gjort klar til at samle de syv kommuners madaktører og borgere til tre dages hyldest til de lokale råvarer og fødevareproducenter i dagene 14. – 16. maj 2020. Men hos Business Region MidtVest er vurderingen, at selvom de danske myndigheder begynder at åbne op, så kan man ikke opnå den ønskede effekt af Madmødet, hvis det skal afholdes i maj 2020.

Læs pressemeddelelsen

Madmøder skal skabe vækst og udvikling i Midt- og Vestjylland

Pressemeddelelse, 7. oktober 2019

Syv midt- og vestjyske borgmestre har netop markeret starten på en ny fødevaresatsning under overskriften Madmødet. Hundredvis af inspirerende møder og folkelige arrangementer skal bidrage til udviklingen af fødevareerhvervet og tilbyde endnu flere at blive en del af de helt særlige madoplevelser, vi har her.

Læs pressemeddelelse